Coronarestriktionerne er snart fortid i Danmark, men det samme er langt fra tilfældet i det meste af verden omkring os. Forretningsrejsende ind og ud af landet har stadig brug for assistance til at navigere i covid-regeljunglen. Med et nyt partnerskab i hus kan Airport Doctor DK levere netop det.

10. september 2021 ophørte den nuværende kategorisering af covid-19 som en samfundskritisk sygdom i Danmark. Fra den dato bortfaldt de sidste coronarestriktioner derfor herhjemme, hvilket konkret gælder kravet om coronapas i nattelivet og ved visse større arrangementer.

Men som rejsende ud af landet betyder det langt fra, at det er slut med at tage sine forholdsregler og være opmærksom på udviklingen andre steder. Nedkategoriseringen af covid-19 i Danmark har på den måde ikke betydning for rejserestriktionerne, hvilket virkeligheden i luftfarten også vidner om.

Rejsende med fly skal derfor fortsat bære mundbind eller visir på hele rejsen – både i lufthavnene og på flyet. Dette gælder også, hvis man flyver indenrigs i Danmark. Det skyldes, at den danske luftfartsbranche følger de europæiske retningslinjer for luftfart, fastlagt af IATA, som er til for, at man som passager kan følge et samlet sæt regler på hele sin rejse.

Dertil kommer, ikke mindst, det faktum, at der i en lang række lande, både i Europa og i særdeleshed længere væk, stadigvæk er skrappe indrejserestriktioner for danske rejsende, eksempelvis med krav om test og isolation – selv for færdigvaccinerede borgere.

Med andre ord er det stadig lidt af en regeljungle at navigere i for de danske rejsende, der skal ud af landet, hvad enten destinationen byder på ferie eller forretning. Og helt sikkert er det, at ordentlig dokumentation af for eksempel testresultater er yderst vigtigt.

Netop det kan Airport Doctor DK levere. Airport Doctor har nemlig indgået et partnerskab, der skal gøre det lettere for medlemmerne af Danish Export Association at sende sine medarbejdere sikkert ud og få dem lige så sikkert hjem igen.

»Verdenshandlen er for alvor ved at genstarte, og en lang række danske virksomheder, der lever af eksport, er ved at skrue op for rejseaktiviteterne igen, så der er et stort og voksende behov for at hjælpe dem med at få deres folk sikkert afsted med papirerne i orden. Med aftalen med Danish Export Association er vi rigtig godt rustet til det,« siger indehaver af Airport Doctor DK, dr. Behroz Firoozfard.

For Airport Doctor DK er tryghed, tillid og tilgængelighed centrale værdier, som de mange hundrede ansatte i Danish Export Associations medlemsvirksomheder vil kunne mærke, når de eksempelvis booker tid til en lynhurtig coronatest, så de efter kun 25 minutter har et dokumenteret resultat, som de kan tage med ud i verden.

»Vi vil selvfølgelig gerne gøre vores for, at dansk eksport kommer op i omdrejninger igen. Hvis vi kan hjælpe de danske erhvervsfolk med at kunne pleje deres internationale relationer personligt, og ikke kun online, er det meget glædeligt,« siger dr. Behroz Firoozfard.