Ambitionerne er store hos Airport Doctor i Københavns Lufthavn, der vil være blandt verdens bedste på sit felt – ikke mindst med de hurtige og pålidelige coronatest, der udgør en helt central service for toppen af dansk erhvervsliv, ambassader og luftfartsselskaber.

På 1. sal i Københavns Lufthavns terminal 2 finder man Airport Doctor. Som lufthavnens eneste speciallægeklinik har Airport Doctor gennem de seneste to år i coronapandemiens skygge udfyldt en samfundskritisk funktion ved at være med til at holde Danmarks forbindelse til verden åben.

En af klinikkens helt centrale services er de lynhurtige og pålidelige COVID-19 test, teamet kan udføre på topprofessionelt udstyr, der ellers kun findes på landets universitetshospitaler. Med det til rådighed kan en fuldt ud anerkendt PCR-test gennemføres med svar på kun 25-45 minutter.

Derudover kan klinikken med sin beliggenhed generelt sikre, at en passager er fit-to-fly med en målrettet speciallægeundersøgelse, når det måtte være påkrævet. Begge tilbud er noget, adskillige repræsentanter fra den øverste ledelse i nogle af Danmarks største virksomheder har benyttet sig af.

»Der er ingen tvivl om, at vores klinik har en sindssyg vigtig position i forhold til at sikre dansk erhvervsliv. Med vores hurtige coronatest sørger vi for, at diplomater, topchefer, embedsfolk og myndigheder kan komme sikkert ud i verden og hjem igen – også med kort varsel,« siger speciallæge og grundlægger af Airport Doctor, dr. Behroz Firoozfard.

Vigtig indsats for at holde hjulene i gang
I 2021 gennemførte Airport Doctor DK omkring 200.000 coronatests, og selvom det ikke lyder af meget sammenlignet med branchens store aktører, så gør klinikkens unikke placering og meget specifikke kundegrundlag, at der er tale om en uvurderlig ydelse.

»Vi har verdens bedste udstyr stående, og vi kan med det servicere et lidt specielt klientel, der sætter stor pris på det produkt, vi tilbyder. Jeg ser os lidt som et Ferrari værksted, der tager sig af nogle high end customers,« forklarer Behroz Firoozfard.

Udover dansk erhvervsliv har stribevis af internationale organisationer, ambassader og diverse statslige enheder også besøgt Airport Doctor. Ikke mindst i pandemiens tidlige dage, hvor klinikken var blandt de første private testudbydere.

Dertil er en række af de store flyselskaber, der er til stede i lufthavnen, også blandt klinikkens kunder. Alle nyder de godt af en effektiv service, der efter aftale er tilgængelig alle døgnets timer, og ambitionerne for fremtiden er at udbygge positionen.

»Selvfølgelig har vi ikke reddet verden alene, men ved at have været med fra starten og at være til rådighed direkte i lufthavnen klos op ad check-in så synes vi helt sikkert, at vi har ydet en vigtig og væsentlig indsats i vores niche for at være med til at holde hjulene i gang i Danmark,« siger Behroz Firoozfard og fortsætter:

»Det vil vi naturligvis fortsætte med, og i løbet af 2022 og 2023 vil vi udvide klinikken, så vi kan sikre de rejsende endnu bedre speciallægeservice og på den måde fortsætte som en af verdens bedste lufthavnsklinikker.«

Fra alle os hos Airport Doctor til alle jer ønskes I en glædelig, sikker og tryg jul og et godt nytår.

Vi ser frem til 2022, og vi er klar til at modtage de mange rejsende, som skal have tests, så vi kan fortsætte med at passe på hinanden.

Mangler du en coronatest inden forretningsrejsen? Bestil tid til coronatest i dag.

Coronarestriktionerne er snart fortid i Danmark, men det samme er langt fra tilfældet i det meste af verden omkring os. Forretningsrejsende ind og ud af landet har stadig brug for assistance til at navigere i covid-regeljunglen. Med et nyt partnerskab i hus kan Airport Doctor CPH levere netop det.

10. september 2021 ophørte den nuværende kategorisering af covid-19 som en samfundskritisk sygdom i Danmark. Fra den dato bortfaldt de sidste coronarestriktioner derfor herhjemme, hvilket konkret gælder kravet om coronapas i nattelivet og ved visse større arrangementer.

Men som rejsende ud af landet betyder det langt fra, at det er slut med at tage sine forholdsregler og være opmærksom på udviklingen andre steder. Nedkategoriseringen af covid-19 i Danmark har på den måde ikke betydning for rejserestriktionerne, hvilket virkeligheden i luftfarten også vidner om.

Rejsende med fly skal derfor fortsat bære mundbind eller visir på hele rejsen – både i lufthavnene og på flyet. Dette gælder også, hvis man flyver indenrigs i Danmark. Det skyldes, at den danske luftfartsbranche følger de europæiske retningslinjer for luftfart, fastlagt af IATA, som er til for, at man som passager kan følge et samlet sæt regler på hele sin rejse.

Dertil kommer, ikke mindst, det faktum, at der i en lang række lande, både i Europa og i særdeleshed længere væk, stadigvæk er skrappe indrejserestriktioner for danske rejsende, eksempelvis med krav om test og isolation – selv for færdigvaccinerede borgere.

Med andre ord er det stadig lidt af en regeljungle at navigere i for de danske rejsende, der skal ud af landet, hvad enten destinationen byder på ferie eller forretning. Og helt sikkert er det, at ordentlig dokumentation af for eksempel testresultater er yderst vigtigt.

Netop det kan Airport Doctor CPH levere. Airport Doctor har nemlig indgået et partnerskab, der skal gøre det lettere for medlemmerne af Danish Export Association at sende sine medarbejdere sikkert ud og få dem lige så sikkert hjem igen.

»Verdenshandlen er for alvor ved at genstarte, og en lang række danske virksomheder, der lever af eksport, er ved at skrue op for rejseaktiviteterne igen, så der er et stort og voksende behov for at hjælpe dem med at få deres folk sikkert afsted med papirerne i orden. Med aftalen med Danish Export Association er vi rigtig godt rustet til det,« siger indehaver af Airport Doctor CPH, dr. Behroz Firoozfard.

For Airport Doctor CPH er tryghed, tillid og tilgængelighed centrale værdier, som de mange hundrede ansatte i Danish Export Associations medlemsvirksomheder vil kunne mærke, når de eksempelvis booker tid til en lynhurtig coronatest, så de efter kun 25 minutter har et dokumenteret resultat, som de kan tage med ud i verden.

»Vi vil selvfølgelig gerne gøre vores for, at dansk eksport kommer op i omdrejninger igen. Hvis vi kan hjælpe de danske erhvervsfolk med at kunne pleje deres internationale relationer personligt, og ikke kun online, er det meget glædeligt,« siger dr. Behroz Firoozfard.

At Copenhagen Airport a milestone was reached January 1st. With over 80,000 Covid-19 related tests performed, Airport Doctor reached a test volume that was not anticipated, and a number not many airport clinics can boast about.

At the start of the pandemic, Airport Doctor tested the airport`s security personell and police free of charge, to increase the safety of employees and travelers. Subsequently, the business community and the ministries wanted to keep Denmark’s vital infrastructure open and ensure the highest level of security for travelers.

»The business community and the ministries have been an unusually large support by constantly demanding the highest quality as part of keeping Denmark’s vital infrastructure open. This, combined with a specialist clinic like ours, has shown the way for many others,« says CEO Behroz Firoozfard.

He continues: »Airport Doctor today has a highend laboratory with equipment and machinery that can only be seen in Danish hospitals. This is something we are very proud of. No one can take from us that we were the first with this set-up, the ideas of test regimes for travelers and our continued efforts are carried forward by the need that exists right now.«

»We have a high-end laboratory with equipment only seen in Danish hospitals. This is something we are very proud of.« CEO Behroz Firoozfard, Airport Doctor

The future with COVID-19
Behroz Firoozfard sees the vaccines as an aid but does not believe that we can do without RT-PCR testing for the next few years until there is sufficient immunization. SARS-CoV-2 has shown to be exceptionally good at mutating and it is still unknown what protection the vaccine provides, which is why the laboratory has recently been expanded with an ADVIA Centaur XPT to also be able to test for antibodies.

»Together with Siemens Healthineers, we want to demonstrate the need for a highly functional laboratory in-house at airports that ensures the traveler security, trust and a safe journey. The future plan is also to implement artificial intelligence and easier data sharing in our diagnostics, so that travelers can get a secure diagnosis in less time and further ensure a correct examination and treatment, as many of the patients are not known in advance for health professionals,« says Behroz Firoozfard.

He continues: »Airport Doctor today has a high-end laboratory with equipment and machinery that can only be seen in Danish hospitals. This is something we are very proud of. No one can take from us that we were the first with this set-up, the ideas of test regimes for travelers and our continued efforts are carried forward by the need that exists right now.«

More about Airport Doctor
The clinic is approved as a Class 2 Aeromedical Examinator, where examination of pilots and cabin crew requires high professional insight, but also the need for high-quality equipment for analysis of patient samples.

Permanent partners include SAS, Air China, Qatar Airways, Emirates, Turkish Airlines and Air Greenland.

This article was written by Siemens Healthineers. Read more about Siemens Healthineers here.

Med over 80.000 Covid-19 relaterede test på flypassagerer har Airport Doctor nået en unik milepæl. Virksomheden takker det danske erhvervsliv og rækker hånden ud til endnu flere kommende samarbejdspartnere som et led i genåbningen af Danmark.

Airport Doctor i Københavns Lufthavn har pr. 1.1 2021 nået en milepæl de færreste lufthavnsklinikker kan prale af. Med over 80.000 udførte Covid-19 relaterede test har speciallægeklinikken nået et antal, den ikke selv havde regnet med.

»Erhvervslivet og ministerierne har været en ualmindelig stor støtte ved at hele tiden kræve den højeste kvalitet som led i at holde Danmarks vitale infrastruktur åbent. Dette kombineret med en speciallægeklinik, som vores, der har været klar til at udvikle sig i en retning, der viste vejen for mange andre nye aktører,« siger CEO Behroz Firoozfard.

»Vi kan ikke andet end at takke Roche Diagnostics, Siemens Healthineers, Bosch, PerkinElmer og Bio-Rad laboratories, som hurtigt og gnidningsfrit midt i en pandemi at være tillidsfulde leverandører af både test og laboratorie udstyr.

»Airport Doctor har i dag et high-end laboratorium med udstyr og maskineri, der kun kan ses på danske hospitaler. Det er noget, vi er meget stolte af. Ingen kan tage fra os, at vi var først med dette set-up, idéerne omkring test-regimer for rejsende og at vores fortsatte satsninger bæres frem af det behov, der eksisterer lige nu«.

»Det fortsatte samarbejde med SAS beviser, at vores sats var rigtig, og at vi fortsat kan støtte dansk erhvervsliv og lufthavnen som vi har gjort i næsten et år nu«.

PCR-test på 30-39 minutter er nu en mulighed hos Airport Doctor CPH i Københavns Lufthavn Kastrup.

Efter 30 minutter kan et positivt resultat konkluderes og efter 39 minutter et negativt.

»Airport Doctor CPH har fra starten af epidemien været frontrunner, når det gælder testning af flypassagerer. Som en af de første lufthavnsklinikker i verden etablerede vi et PCR og antistof-testsystem samt et Business Center for erhvervsrejsende. Med denne nye satsning holder vi fast i vores udgangspunkt for dette projekt – nemlig at hjælpe det danske erhvervsliv,« siger CEO Behroz Firoozfard.

»Dette er et tilbud til virksomheder, hvor det at rejse er en vigtig og tvingende forretningsmæssig nødvendighed, og som derfor vælges gennemført med respekt for de gældende vejledninger og kyndige anbefalinger«.

Airport Doctor CPH har gennem det sidste år arbejdet tæt sammen med danske og udenlandske virksomheder, myndigheder samt organisationer omkring sikkerheden for den enkelte erhvervsrejsende.

»Vores fortsatte udvikling som leder på området har ikke kunnet lade sig gøre uden vores stærke samarbejdspartnere på machinery-området. Forskellige behov har krævet forskellige og agile løsninger fra vores side, og vi har leveret hver gang«.

»Som eksempel har målet om at få de rejsende sikkert til Kina med SAS og Air China de sidste par måneder vist os, at vi er stærke nok til at kunne samarbejde med de største selskaber inden for rejseindustrien. Jeg kan også afsløre, at nye partnerskaber af samme kaliber er i støbeskeen«.

Airport Doctor CPH er blevet udvalgt til at udføre COVID-19 test for rejsende til Kina.

Som en af verdens første speciallægeklinikker, beliggende i Kastrup Lufthavn, testede vi passagerer for COVID-19. En samlet indsats for at holde gang i Copenhagen Airports A/S Kastrup afdeling, erhvervslivet og diplomatiet. Denne indsats har nu båret frugt, og vi takker for anerkendelsen.

Begrundelsen for udvælgelse var blandt andet, vores langvarige erfaring inden for passagertestning, fokus på patientsikkerhed, høje kvalitet, stærke samarbejdspartnere, sikkerhedsgodkendte COVID-19 certifikater og den store indsats for den rejsendes og modtagerlandets sikkerhed.

Vi glæder os til fortsat at kunne servicere Copenhagen Airports A/S Kastrup, SAS – Scandinavian Airlines og Air China på et fortsat højt niveau. Husk, at I altid kan læse de nyeste gældende rejseregler inde på Udenrigsministeriet og Denmark in China.

Specielt tak til Roche Diagnostics Danmark, Bosch Healthcare Solutions GmbH, PerkinElmer, Inc., Bio-Rad Laboratories, Siemens Healthineers, Dahua Technology CEE & Nordic, DESKO GmbH og EG A/S.

Til sidst og ikke mindst – tak til Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Styrelsen for Patientsikkerhed for al jeres kyndige vejledning gennem det sidste år.