Ambitionerne er store hos Airport Doctor i Københavns Lufthavn, der vil være blandt verdens bedste på sit felt – ikke mindst med de hurtige og pålidelige coronatest, der udgør en helt central service for toppen af dansk erhvervsliv, ambassader og luftfartsselskaber.

På 1. sal i Københavns Lufthavns terminal 2 finder man Airport Doctor. Som lufthavnens eneste speciallægeklinik har Airport Doctor gennem de seneste to år i coronapandemiens skygge udfyldt en samfundskritisk funktion ved at være med til at holde Danmarks forbindelse til verden åben.

En af klinikkens helt centrale services er de lynhurtige og pålidelige coronatest, teamet kan udføre på topprofessionelt udstyr, der ellers kun findes på landets universitetshospitaler. Med det til rådighed kan en fuldt ud anerkendt PCR test gennemføres med svar på kun 25-45 minutter.

Derudover kan klinikken med sin beliggenhed generelt sikre, at en passager er fit to fly med en målrettet speciallægeundersøgelse, når det måtte være påkrævet. Begge tilbud er noget, adskillige repræsentanter fra den øverste ledelse i nogle af Danmarks største virksomheder har benyttet sig af.

»Der er ingen tvivl om, at vores klinik har en sindssyg vigtig position i forhold til at sikre dansk erhvervsliv. Med vores hurtige coronatest sørger vi for, at diplomater, topchefer, embedsfolk og myndigheder kan komme sikkert ud i verden og hjem igen – også med kort varsel,« siger speciallæge og grundlægger af Airport Doctor, dr. Behroz Firoozfard.

Vigtig indsats for at holde hjulene i gang
I 2021 gennemførte Airport Doctor DK omkring 200.000 coronatest, og selvom det ikke lyder af meget sammenlignet med branchens store aktører, så gør klinikkens unikke placering og meget specifikke kundegrundlag, at der er tale om en uvurderlig ydelse.

»Vi har verdens bedste udstyr stående, og vi kan med det servicere et lidt specielt klientel, der sætter stor pris på det produkt, vi tilbyder. Jeg ser os lidt som et Ferrari værksted, der tager sig af nogle high end customers,« forklarer Behroz Firoozfard.

Udover dansk erhvervsliv har stribevis af internationale organisationer, ambassader og diverse statslige enheder også besøgt Airport Doctor. Ikke mindst i pandemiens tidlige dage, hvor klinikken var blandt de første private testudbydere.

Dertil er en række af de store flyselskaber, der er til stede i lufthavnen, også blandt klinikkens kunder. Alle nyder de godt af en effektiv service, der efter aftale er tilgængelig alle døgnets timer, og ambitionerne for fremtiden er at udbygge positionen.

»Selvfølgelig har vi ikke reddet verden alene, men ved at have været med fra starten og at være til rådighed direkte i lufthavnen klos op ad check-in så synes vi helt sikkert, at vi har ydet en vigtig og væsentlig indsats i vores niche for at være med til at holde hjulene i gang i Danmark,« siger Behroz Firoozfard og fortsætter:

»Det vil vi naturligvis fortsætte med, og i løbet af 2022 og 2023 vil vi udvide klinikken, så vi kan sikre de rejsende endnu bedre speciallægeservice og på den måde fortsætte som en af verdens bedste lufthavnsklinikker.«